En stad nära havet

2021: En stad nära havet ~ en kavalkad om Göteborgs historia under 400 år

En musikteaterföreställning i fyra akter med manus och sångtexter av Lena Eliza Johnsson. Musik: Jonas Franke-Blom. Skådespelare: Viktor Karlsson, Almida Svensson, Jakob Tengelin, Geromima de Gouvera, KG Malm, Anette Sundqvist, Frank Olofsson, Eric Whiteford, Delara Zoltan-Zadeh, Erika Webe. Kostym: Geromima de Gouvera & Lena Eliza Johnsson. Musiker: Jonas Franke-Blom och Åsa Johansson.

Scener ur En stad nära havet, på Kulturkalaset. Kronhuset 21 augusti.

Tre scener ur En stad nära havet, Kulturkalaset, Kronhuset i Göteborg, 21 augusti 2021.

Lyssna till ett smakprov! Jonas Franke-Blom sjunger sången om balans och dans.

Jonas-Franke-Blom: Skiss till sång om dans och balans för En stad nära havet

På Pustervik fanns en gång en man som skjutsade folk på en pråm över kanalen. Han kallades Kalle med färjan. Då kunde dessa händelser utspelas i en scen och en sång från En stad nära havet.

Lena Eliza Johnssons pjäs som får premiär 2021 är en musikalisk kavalkad om Göteborgs historia, en berättelse för hela familjen. Här möter vi två ovanliga huvudpersoner: Urban, en professor i historia och Ursula, en talande gråtrut. Tillsammans gör de färden genom seklerna från 1600-talet till 2000-talet och möter kända och okända gestalter i en stad med människor som kommer från många håll i världen. Är det havsguden Poseidon som styr, eller en av hans fruar som bestämmer? Kan alla som tycker så olika mötas på halva vägen? Och var finns stadens själ? Kanske i musiken och sångerna.

En stad nära havet, en musikteaterföreställning i fyra akter med manus och sångtexter av Lena Eliza Johnsson. Musik: Jonas Franke-Blom. Skådespelare: Viktor Karlsson, Almida Svensson, Jakob Tengelin, Geromima de Gouvera, KG Malm, Anette Sundqvist, Frank Olofsson. Kostym: Geromima de Gouvera & Lena Eliza Johnsson. Musiker & kompositör: Jonas Franke-Blom.